torstai 26. joulukuuta 2013

Katsaus kuluneeseen vuoteen

Paljon on mahtunut tapahtumia kuluneeseen vuoteen. Pieniä toiveita ja tavoitteita oli ja ne on saavutettu ja jopa ylitetty. Tehdäänpä katsaus jokaisen karvakasan saavutuksiin ja ensi vuoden tavoitteisiin.

NALA

Nalalla ei ollut vuodelle mitään erityisiä tavoitteita. Kunhan saa nauttia koiranelämästä ja pitää paikkansa lauman päänä ja ne ovat toteutuneet. Nalan kohdalle on sattunut kaksi isompaa eläinlääkäri käyntiä, eli toukokuussa neiti steriloitiin ja nyt syksyllä hampaita poistettiin urakalla. Tämä oli suuri pettymys, mutta välttämätöntä Nalan terveyden kannalta. Kummastakin toimenpiteestä Nala toipui nopeasti ja on ollut vasin onnellinen pieni koira. Sterilaatio ei ole toistaiseksi aiheuttanut minkäänlaisia haittavaikutuksia. Turkki on pitkälti ennallaan, ei ole sitä innostunut ainakaan toistaiseksi kasvattamaan ja painoa ei ole tarvinnut tarkkailla muuten kuin varmistamalla ettei LAIHDU :D Suu parani nopeasti ja nyt hampaita on harjattu ahkerasti.

Mitäs Nalalle sitten ensi vuonna? Noh, pyritään ainakin kaikin keinoin siihen, ettei sitä tulevana vuonna tarvitsisi rauhoittaa ollenkaan ja että eläinlääkärikäynnit rajoittuisivat vain pakollisiin rokotuskäynteihin. Myös passi mammalle haetaan, sillä Nalakin lähtee kesällä mukaan Viroon näyttelyreissulle. Se meneekö Nala kehään, on vielä harkinnassa. Hampaita harjataan ahkerasti, jotta Nala saisi loput vielä suussa olevat pitää mahdollisimman pitkään. Muutoin Nala saa nauttia television katselusta ja pitkistä metsälenkeistä. :)ROSSI

Rossin tavoitteena tänä vuonna, oli saada näyttely-ykkösruusukkeeseen vaaditut tulokset kasaan ja sehän toteutui. Agility jäi oikeastaan kokonaan pois sen ohjelmistosta, sillä herralla ei tunnu olevan siihen juurikaan intoa. Terveystarkeissa käytiin alkuvuodesta ja sieltä tulokset olivat pelkkää priimaa. Rossi on ollut terveenä koko vuoden, eikä mitään ongelmia ole sen kanssa ollut muutenkaan. Reipas ja rohkea shelttipoju siitä kasvoi. Täysi-ikäisyys, eli 2 ikävuotta saavutettiin muutama päivä sitten :)

Tulevalle vuodelle tavoitteita olisi ainakin luonnetestissä käyminen ja mahdollinen jalostuskäyttö. Jalostuskäyttö ei toki ole itsestä kiinni. Mukava kyllä olisi, jos Rossista jonain päivänä isä tulisi :) Näyttelyissä Rossi saa käydä silloin tällöin. Lähinnä Viron puolella ja tuomareista riippuen ehkä muutamaan otteeseen myös Suomessa. Agilityä muistutellaan ehkä silloin tällöin ja katsotaan syttyykö siihen mahdollisesti. Muutoin toivotaan että Rossi saa olla terveenä ja nauttia asemastaan lauman ainoana uroksena :)

© Heidi Kohonen

LUNA

Lunan kohdalla tavoitteita tai lähinnä toiveita oli ehkä eniten. Näyttelyistä lähdettiin metsästämään sitä yhtä sertiä ja pitkän uurastuksen jälkeen se elokuussa saatiin. Myös Virosta on yksi serti plakkarissa. Agilityssä toieena oli saada ykkösruusukkeeseen vaaditut tulokset kasaan. Ne saatiin ja aivan mielettömästi kaikkea muutakin. Luna nousi kolmosiin vain 15 startilla ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että myös ensi kesän SM-kisoihin vaaditut tulokset ovat kasassa. Myöskään agilitypuolella sertit eivät ole olleet mahdottoman kaukana. Myös Luna on ollut terveenä ja saanut nauttia elämästä täysin siemauksin :)

Sitten tulevaan vuoteen. Tärkeimpinä suunnitelmina ovat kesäkuiset agilityn SM-kisat ja niitten jälkeen käynnistyvä pentuprojekti, jonka onnistuessa myös laumamme saa uuden jäsenen ;) Jännä kesä siis tulossa! :) Ennen näitä keskitytään treenaamaan ja hiomaan yhteistyötä yhä paremmaksi. Myös näyttelyt kuuluvat kalenteriin, mutta lähinnä Viron puolella, josta tavoitteena olisi kevään ja alkukesän aikana saada puuttuvat kaksi sertiä, joiden myötä Lunasta leivottaisiin Suomen ja Viron muotovalio. Aika ja onni näyttävät toteutuvatko nämä haaveet :) Ennen kaikkea toivomme, että Luna saa elää terveenä, jotta kaikki tämä harrastaminen on mahdollista :)

© Heidi Kohonen
VIVA

Lauman kuopus. Pikkuneiti, josta kasvoi niin paljon enemmän kuin uskalsin ikinä toivoa. Pieni pallero jäi siis aivan täydellisiin nartun mittoihin ja terveyskin tutkittiin hyväksi. Enää odottelemme kennelliiton lausuntoa kuvista. Agilityä on aloitettu ja siihen Vivalta löytyy upea moottori, vaikka ei vielä ihan täysin olekaan lajiin syttynyt. Hitaasti ollaan kuitenkin edetty ja uskon sen palon sieltä vielä tulevan :) Vivasta sain siis toivomani medikoiran Lunan rinnalle :) Näyttelyura Vivalla on lähtenyt myös loistokkaati käyntiin. Voitokkaan pentuluokka-ajan jälkeen on punainen lappu viuhunut tiheään tahtiin myös Vivalla ja sekin nappasi ykkösruusukkeen suoraan kolmella näyttelykäynnillä. Huikeaa! Kirsikkana kakun päällä komeilee Vivan Virosta nappaama junnuserti :) Lunan kanssa Viva on ihan paraskaveri, vaikka taas Rossin kanssa tuntuvat omaavan jonkun sanattoman yhteyden. Ehkä samasta väristä johtuen? :D Myös Viva on ollut terveenä ja saanut nauttia ensin pennun ja sen jälkeen junnukoiran elämästä :)

Ja sitten tulevaan vuoteen. Näyttelyissä pyörii Vivakin ja toiveena olisi saada sille Virosta puuttuvat kaksi junnusertiä, jolloin neidistä leivottaisiin Viron juniorimuotovalio. Aika ja turkkitilanne näyttävät päästäänkö tähän tavoitteeseen. Myös Suomen kehiä kierretään ja toivomme näkevämme pikkumustalle heilutettavan punaista lappua ja miksei sitä vaaleanpunaistakin. Muista väreistä en uskalla edes haaveilla. Aika näyttää :) Agilityä jatketaan ja katsotaan päästäänkö ensi syksynä starttaamaan viralliset kisat. Pentuja Vivalle mietitään jossain vaiheessa myös, riippuen juoksuista. Yksien juoksujen perusteella on vaikea sanoa vielä niistä mitään. Todennäköistä kuitenkin on, että Vivan ensimmäiset pennut ovat suunnitteilla vasta vuodelle 2015, mutta koskaan ei voi tietää :) Ja kuten kaikille muillekin, myös Vivalle toivotaan terveyttä ja onnellisia päiviä metsälenkeistä nauttien :) Mikään kun ei ole tärkeämpää. Nuo karvakasat kun ovat minulle ne, jotka tekevät tästä elämästä elämisen arvoista <3

© Heidi Kohonen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti