torstai 17. lokakuuta 2013

Todellakin hajottaa

Ihan putkeen ei ole kisarintamalla viime aikoina mennyt. Suurimman ja masentavimman ongelman muodostaa tällä hetkellä tuo puomin suoritus. Purinalla tehty korjaus ja vääräaikainen vapautus sai Lunan pasmat aivan sekaisin. Paikka on selkeästi taas todella epävarma sille ja suoritus näin ollen puomilla todella hidas. Kovasti ollaan nyt sen kanssa töitä tehty ja mietitty miten reagoida kisoissa ei toivottuun suoritustapaan. Tällä hetkellä tunne on etten reagoi mitenkään. Luna ei selkeästi kestä mitään torumista sen suhteen ainakaan vielä. Saa nähdä kestääkö joskun tulevaisuudessa. Lunan kanssa on moneen kertaan todettu, että se on niin tunnollinen luonne, ettei missään nimessä halua tehdä virheitä. Siksi se sellaisen sattuessa reagoi paineistumalla ja menemällä täysin lukkoon. Se nimittäin jähmettyy mielummin täysin paikoilleen kuin tarjoaa mitään muuta ratkaisua.

Siispä hieman jännitti kun suunnattiin Lunan synttäreiden kunniaksi 6.10 Janakkalaan kisoihin. (Kyllä! Pikkuneiti on jo 2v! <3) Päivä alkoi hyppärillä. Heti kakkosella hyllytettiin, kun Luna ei tullut niistoon niinkuin pelkäsinkin, vaan luki sen backlapina ja haki sitten komeasti kaukana olevan pimeän putkikulman! :D Muutoin meno oli aivan mukavaa


Sitten vuorossa agirata. Pasmat meni sekaisin Aan jälkeen, kun Luna otti siltä elämänsä ensimmäisen kontaktivirheen. Luulin jo sen roiskaisseen törkeästi, mutta hidastuksesta näkyi ettei suinkaan tahallaan roiskaissut, vaan rytmi sekosi harjan ylityksessä, jossa takajalat osuivat harjaan, eikä Luna pystynyt korjaamaan muuta kuin loikkaamalla. Siitä johtuen suunnittelemani persjättö ennen keppejä jäi tekemättä ja surkea ohjausyritykseni sai Lunan hakemaan väärältä puolelta sisään. Sitten sujui ihan hyvin kunnes päästiin puomille, joka oli järkyttävän hidas. Odotin maltilla tassut oikeaan paikkaan ja kehuin paljon. Videoltakin näkyy kuinka Lunalla rupeaa häntä heilumaan kehujen ansiosta :)


Viimeinen rata oli myös agirata. Siinä sitten mentiin eikä meinattu ja ehdin tehdä kaikki persjätöt kun vain uskalsin liikkua. A oli hieno, samoin keinu. Puomi oli radan lopussa. Ja edelleen törkeän hidas. Mutta en voisi olla ylpeämpi itsestäni, sillä maltoin odottaa Lunan oikeaan paikkaan ennen vapautusta vaikka nolla oli alla! Hyvä minä! Ja niinhän me sitten nolla tehtiin ihanneajan puitteissa! Meidän ensimmäinen agirata nolla kolmosista! :)


Kivat kisat kaikkiaan oli varsinkin kun saatiin ihastella ihanien ystäviemme Heidin ja Wiin upeita ratoja joilla irtosi agi- ja hyppysertit! :)

Viikko tästä, eli viime lauantaina suuntasin sitten Lietoon, jossa ohjelmassa myös kolme rataa. Ensimmäinen oli helponoloinen agirata, joka ryssittiin heti kepeille kun oma sijoittumiseni tyrkkäsi Lunan toiseen väliin. Muutoin meno oli hyvää ja parasta kaikista, puomi oli satakertaa parempi! Hieno Una! <3 Hieman kyllä korpesi tuo virhe, sillä ilman sitä oltaisiin oltu todella lähellä sertiä. Ei voi mitään.


B-rata oli sama kuin ensimmäinen, mutta toisin päin. Tämä rata kaatui sitten omaan surkeaan ohjaukseen. Sain jopa Lunan pudottamaan riman!! meidän bravuurissa, eli takaakiertopersjätössä. Tuomari antoi myös keinulta virheen, mitä en kyllä allekirjoita ollenkaan, sillä Lunalla oli etutassut kontaktilla, eikä se sieltä kyllä liian aikaisin hypännyt. Lopussa en kerennyt persjättöön ja siitä seurasi sitten säätöä, mistä taas ihme kyllä ei tullut virhettä. Kepit oli niin nopeat, että Luna meinaa ihan kiinni niihin jäädä :DC-rata oli sitten hyppäri, joka sujui ongelmitta aina lähes loppuun saakka. Saatiin sitten vitonen kiellosta, kun jäin ihastelemaan Lunan muurin hakua, enkä siis ollut tekemässä persjättöä niinkuin piti. En myöskään onnistunut tekemään pelastukseksi takaaleikkausta, koska oli hieman pihalla :P Tällä radalla olin huomaavinani Lunan hieman arpovan hypyille. Johtui hyvinkin luultavasti tuosta edellisen radan riman pudotuksesta.Viva oli myös kisoissa mukana ja pääsi tapaamaan Särö-veljensä pitkästä aikaa. Selvästi tunnistivat toisensa ja kun pääsivät vapaaksi, alkoi niillä ihan omat leikit :) Hieman pääsi Viva myös aksaamaan. Harjoituspuomi selvästi neitiä hieman hämmensi, sillä roiski sieltä iloisesti pysähtymättä. Toisin kuin Luna, Viva ei ollut tästä, eikä torumisesta moksiskaan! :) Kuvamateriaaliakin leikeistä ja aksaamisesta saatiin. Kaikki alla olevat kuvat on ottanut Sirpa Saari. Kiitos!

Veli ja sen Sisko 

 Sirpan ja Leyan kanssa käytiin myös ottamassa ruskakuvia tytöistä ja tässä satoa.

Vakavana ;)

:)

Poseeraaminen on vakava juttu! :D

Kaverikuva: Leya, Luna ja Viva

Normimeinikiä ;)

Hymytytöt <3

<3

Kaverikuva vol. 2


Luna ja kieli! <3
Viva myös mitattiin tuolla kisoissa ja mitta näytti lukemaa 37,5cm! Selvä medi siis! Mamma on iloinen!

Ja sitten päästäänkin itse otsikkoon. Luulin Liedon kisojen jälkeen, että ollaan otettu aimo harppaus puomin kanssa. Noh, luulo ei ole tiedon väärti, sillä seuraavana päivänä Purinalla Luna teki hitaamman puomin koskaan. Rata oli ulkona ja oltiin hyllytetty jo paljon ennen puomia, mutta jestas miten masensi. Lohduttaudun nyt vain sillä, että tuo johtui puomin jälkeen tekemästäni tiukasta persjätöstä, eikä Luna vielä kestä siinä noin tiukkaa ja viistoon lähtevää etenemistä. Eilen kun videon viimein katsoin, näyttäisi tämä olleen todellakin se syy, sillä on tulossa ihan reippaasti kunnes leikkaan sen edestä. No virheistä oppii. Myöskään hyppäri ei sujunut, sillä pitkästä aikaa tuli sellainen turha suoraan edessä olevan esteen ohi juoksu kun Luna ei vaan keskittynyt. Myös kepit löytyi vasta kolmannella yrityksellä. Note to self: harjoiteltava löysää valssia ennen keppejä... Videot löytyy, mutta en niitä julkaise tänne ;) Jääköön omiin arkistoihin! :D

Suunta on vaan ylöspäin ja pahin masennus on jo helpottanut. Enpä mä ole helpolla tuon koiran kanssa päässyt. Se kun ei ole helpoin mahdollinen harrastuskaveri. Opettavaisin ja ihanin kylläkin! :) Huomenna päästään Maiju treeneihin, joita odotan kyllä todella innolla. Viikonlopun jälkeen ei olla tehty yhtään mitään aksaan liittyvää, mikä on tehnyt hyvää kaikille. Treeneistä suunnataan pikkutyttöjen kanssa suoraan satamaan ja etelänaapuriin näytelmäreissulle. Vivan ensimmäiseen ulkomailla :) Odotuksia ei suuremmin ole, johtuen isosta shelttimäärästä. Koskaan ei voi kuitenkaan tietää ja etenkin sunnuntain tuomari on Lunalle juuri sopiva. Onhan neiti ollut kyseisellä tuomarilla ROP-Juniori :) Nala ja Rossi pääsevät hoitoon ja kuulemma suuntaavat keski-suomeen viikonlopun viettoon. Toivottavasti tuo mustasurma ei tuhoa mitään! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti