maanantai 9. syyskuuta 2013

Näytelmäretki Viroon

Viime perjantaina suuntasimme nokan kohti satamaa ja sieltä laivalla Viroon. Mukana matkassa olivat Luna ja Rossi. Laivamatkalla koirat pääsivät tällä kertaa mukaan ihan laivan puolelle ja varsinkin Rossi hurmasi useita naispuolisia kanssamatkustajia ;) Herra nimittäin saattoi heittäytyä keskelle käytävää makaamaan, jotta sai takuuvarmasti huomiota! :D Luna sen sijaan arvolleen sopivasti käyttäytyi hillitymmin ja vain harvat ja valitut saivat siltä hännän heilautuksen ja pusun :)

Viroon saavuttuamme suuntasimme heti eläinlääkäriasemalla hakemaan matolääkityksestä leimat passiin. Tämän jälkeen suuntasimme sitten hotelliin joka sijaitsi näyttelypaikkaa vastapäätä. Hotelli oli oikein siisti ja mukava ja koirat heittäytyivät heti päikkäreille sänkyyn. Ilta menikin pitkälti vain löhöillessä, mitä nyt pesin sivussa molemmat koirat ja käytiin moikkaamassa kavereita joilla oli huone samassa hotellissa kerrosta alempana. Koirat jäivät sinne myös siksi aikaa kun kävimme hotellin ravintolassa syömässä ja hyvin olivat bichon-poikien seurassa viihtyneet kuten tavallista :)

Aamulla ehdimme hyvin aamupalalle sillä kehä oli merkitty alkamaan vasta klo 11.15 ja matkaa näyttelypaikalle oli siis vain pari sataa metriä :D Näyttelypaikka sijaitsi Tallinnan laululavan ympäristössä ja olikin aivan ihanteellinen tähän. Hyvä nurmipohja ja myös paljon puita joiden varjoon pääsi vilvoittelemaan, sillä ilma oli todella lämmin. Sheltit arvosteli irlantilainen Seamus Oates. Samainen herra kävi arvostelemassa sheltit Suomessa viime vuoden heinäkuussa. Tuolloin olimme vain turisteina paikalla, mutta nähtyäni millaisista shelteistä piti, uskoin ainakin Lunan pärjäävän ihan hyvin.

Tuomari oli aivan ihana ja kohtelias vanhempi herrasmies, joka käsitteli koiria erittäin hyvin. Tuntui selvästi nauttivan hommastaan. Shelttejä oli ilmoitettu mukaan yhteensä 12kpl ja kaikki olivat paikalla. Heti luettelosta kävi ilmi, että sertin suhteen molemmilla omilla koirilla oli yksi kilpailija. Rossilla valiouros ja Lunalla avonarttu. Rossin tiesin tuon kisan taatusti häviävän, mutta Lunan suhteen toiveet olivat korkealla. Virossahan junioreille ja veteraaneille on omat sertit, joten ne eivät kilpaile noista varsinaisista serteistä. Ensin kehässä tuttuun tapaan Rossi ainoana nuortenluokan uroksena. Rossi esiintyin normaaliin varmaan tapaansa, mutta kyllä hämmästys oli melkoinen kun punaista lappua heilutettiin ja sen kaveriksi vielä vaaleanpunaista! Aika hienoa! PU-kehään pääsi lopulta neljä urosta ja näistä Rossi jäi aivan oikein viimeiseksi. Valio vei sertin, muttei se meitä harmittanut yhtään. Rossi kun oli jo ylittänyt tavoitteen monin verroin!

Sitten oli Lunan vuoro esiintyä myöskin nuortenluokan ainoana narttuna. Neiti esiintyi upeasti niinkuin on nyt viime aikoina poikkeuksetta tehnyt. Punainen heilahti, kuten myös vaalenpunainen. Sitten jännitettiin avonartun tulosta ja senkin saatua ERIn ja SAn, jännitys vaan kasvoi. Veteraaninarttu sai saman tuloksen ja sitten oli PN-kehän vuoro, johon pääsi viisi narttua. Tuomari juoksutti pari kierrosta ympäri ja sitten alkoi pitkä pohtiminen. Kuulemma katseli vuoron perään Lunaa ja veteraania, vaikka itse tietysti luulin herran katsovan avonarttua ;) Lopulta tuomari osoitti veteraanin ykköseksi, meidät kakkoseksi, junnujen ykkösen kolmoseksi ja avon neloseksi. Vielä muodon vuoksi ympäri ja tulokset tiedossa. Luna siis PN2 ja SERTi meille! Lähdimmehän me sitä toki tavoittelemaan, mutten uskonut sen ihan ensimmäisestä Viron kehästä tulevan. Paremmin ei olisi kyllä voinut mennä :)

Ihanat ystävämme olivat luonnollisesti myös paikalla ja Peten kanssa käytiin meren rannalla nappaamassa parit SERTikuvat: Kuvat siis (c) Ville Jolkkonen
Loppupäivä menikin sitten kavereita kannustaessa sillä heidän bichonuroksensa oli alun vaikeuksien jälkeen ROP ja ROP-junior, joten isoihin kehiin pääsivät. Ehdimme nähdä 9 ryhmän parhaan valinnan ennen kuin meidän piti lähteä laivalle. Ja kannatti katsoa sillä ihana Jalmari voitti ryhmänsä! Sitten jouduimmekin lähtemään kotia kohti. Vähän väliä tuli kuitenkin viestiä miten menee ja seuavassa viestissä sitten tulikin, että Jalmari oli BIS-junior! Vau! Eikä se siihen loppunut. Pikkumies oli lopulta myös BIS1 ja jätti muut nuolemaan näppejään. Aika upea koira Marialla ja Petellä on! Oli nimittäin seuraavana päivänä ollut myös BIS-junior ja BIS3! ONNEA!

Me siis suuntasimme jo lauantaina kotiin sillä sunnuntaina ei shelteille ollut näyttelyä Virossa tarjolla. Sen sijaan me suuntasimme Vantaalle KR näyttelyyn, jossa kehään pääsivät Viva ja Luna. Tuomarin takia en Rossia ollut ilmoittanut ja päivän kuluessa olin siitä todella iloinen. Sheltit arvosteli tuolla Elena Ruskovaara. Aivan ihan tuomari, joka oli kyllä todella tiukka mutta hyvin oikeudenmukainen ja kohteli koiria aivan ihanasti. Viva ketkuili ensin ja ensimmäistä kertaa urallaan jäi luokassaa kolmanneksi. KP sentään saatiin ja tuomarilta kommentti, että koira on todella kaunis seistessään, mutta liikkuminen on vielä kehitystä vaativaa. Arvostelu oli kyllä oikein hyvä.

Pitkän odottelun jälkeen oli Lunan vuoro ja tuomarin linjan nähtyäni lähdettiin hakemaan EHta. Hylkäsi nimittäin kolme koiraa, kaksi liian isoa ja yhden pienen. Sen verran tiukka oli, etten Lunan oikeasti odottanut muuta saavan. Tuomarin aloitettua arvostelun sanoilla erinomainen tyyppi, aavistin kuitenkin, että taitaa kuitenkin Lunasta tykätä enemmän kuin uskalsin toivoa. Ja niin tykkäsi. ERI napsahti ja hetken odottelun jälkeen kilpailuluokkaan. ERIn saaneita oli vain kolme, joten luokkasijoitus oli varma. Tuomari juoksutti Luna ja soopelinartun ja osoitti meidät ykköseksi. Kierros yhdessä ympäri ja tulokset selvillä. Luna voitti luokkansa ja sai vielä ainoana SAn! Voi jestas sentään mikä viikonloppu!

Eikä se siihen loppunut. PN-kehässä pitkällisen juoksuttelun ja pönöttämisen jälkeen päädyimme sijalle 3! Lisäksi saatiin myös VASERT kotiin viemisiksi. Lunan viides sellainen ;) Aikamoista. Tuomarin tullessa onnittelemaan sanoi vielä että Luna on aivan ihana! Ja niinhän se on :)

Hyvillä mielein siis suuntasimme kotia kohti. Kävimme myös Nalan, Rossin ja Vivan kanssa viimein luovuttamassa verta Hannes Lohen geenitutkimukseen. Lunahan hoiti osuutensa jo heinäkuussa. Nyt on kaikki meidän koirat antaneet oman panoksensa tuossa asiassa :)

Ensi viikonloppuna on sitten vuorossa ulkokauden viimeiset näyttelyt. Kaikki kolme pääsevät kehään molempina päivinä. Rossi päättää siellä tämän vuoden näyttelyurakkansa ja Luna esiintyy viimeisest kerrat nuorten luokassa. Viva sen sijaan päättää pentukehät lauantaina ja depytoi sunnuntaina junnuluokassa! Ja tähän sopien neiti päätti launataina aloittaa juoksun. Se on siis virallisesti nainen! ;) Viikonlopun jälkeen näyttelyt vähenevätkin selvästi ja pääsemme taas Lunan kanssa myös agikisoihin. Luulen sen nauttivan niistä hieman enemmän! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti