maanantai 12. elokuuta 2013

Parin viikon kuulumiset

Nyt on päässyt vierähtämään pitkä tovi viimeisestä koirapäivityksestä, joten kerrataan hieman mitä on ehtinyt tapahtua.

27.7 piipahdettiin Lunan kanssa helteisessä Pori KV:ssä, jossa neiti keimaili itselleen tuloksen ERI4 SA. Sheltit arvosteli portugalilainen Pedro Sanches Delerue.

28.7 Oli sitten helteisin Helsinki KV:n vuoro ja siellä kehään pääsivät Viva ja Luna. Tuomarina irlantilainen Ann Ingram. Viva oli upealla arvostelulla ROP-pentu! Lunan tulos oli ERI4. Tuomari tykkäsi selvästi isommista ja luustokkaammista.

Seuraavana viikonloppuna siis itse kisailin hevosten kanssa Lappeenrannassa, mutta siskoni oli lupautunut esittämään koirat, joten näyttelyvapaata ei ollut. Lauantaina 3.8 helsingissä oli yhdistetty ryhmänäyttely ja kaikkien rotujen pentunäyttely, joten kehiin pääsivät Luna ja Viva. Luna sai hyvän arvostelun, mutta tällä kertaa pienet virheet vaikuttivat ja ERIä ei herunut. Tulos EH2. Viva sen sijaan keimaili itsensä vanhempien narttujen voittoon aivan mielettömällä arvostelulla! Nuorempien voittaja vei sitten narttujen ykköspaikan lopulta.

Sunnuntaina Luna suuntasi vielä Nokialle, josta tuloksena EH3.

Itse palasin reissusta kotiin myöhään sunnuntai-iltana ja kyllä oli ihan päästä koiria halimaan. Ikävä oli jo kerennyt tulla!

Keskiviikkona 7.8 suunnattiin Lunan kanssa Kotkaan agikisoihin. Takana oli ollut parin viikon totaalitauko agilitystä ja sen kyllä huomasi molempien tekemisessä. Lunalla oli intoa turhankin paljon ja itse en osannut ohjata sitäkään vähää mitä normaalisti. Eka rata menikin ihan säätämiseksi. Lisäksi Luna sekoitti puomin keinuun ja suoritti elämänsä hitaimman puomin. Se kirjaimellisesti hiipi koko puomin. Toinen rata oli hyppäri ja sillä meno oli jo varsin mukavaa aina kepeille asti. En onnistunut lähettämään Lunaa kepeille, vaan se poimi viereisen hypyn. Kyllä nauratti niin tuomaria, yleisöä kuin minua itseänikin että kuinkas se nyt noin haki :D Tässä video tuosta radasta:


Viikonloppuna sitten oli ohjelmassa näyttelyä ja kisoja. Lauantaina suunnattiin kaikkien koirien kanssa Porvoon ryhmänäyttelyyn, jossa kehään pääsivät pitkästä aikaa kaikki, lukuunottamatta tietysti Nalaa ;) Viva aloitti pentuluokassa. Sheltit arvosteli saksalainen Kerstin Selle. Neiti esiintyi tuttuun varmaan tyyliinsä ja tuomarikin taisi tykätä, sillä lopulta Viva kruunattiin ROP-pennuksi! Arvostelu taas upea. Sitten kehään pääsikin Rossi kuukauden tauon jälkeen. Toiveissa olisi saada Rossille vielä se puuttuva kolmas ERI, jotta ykkösruusuke saataisiin herrallekin. Rossi oli nuortenluokan ainoa uros. Tuomari oli varsin hidas, mutta Rossi malttoi poseerata oikein hienosti. Yllätys olikin sitten melkoinen, kun punainen lappu heilahti ja vielä lisäksi herra sai SAn! Tällaiseen tulokseen en ikinä uskonut! ieltä se kolmas ERI tupsahti ensi yrittämällä! PU-kehässä jäätiin oikeutetusti viimeiseksi.

Lunan vuoroa saatiin sitten tovi odotella johtuen juurikin tuosta tuomarin hitaudesta. Kun viimein päästiin kehään, niin Luna esiintyi ihan mukavasti, vaikka ei millään olisi korviaan halunnut nenäliinapaketti heittelevälle tuomarille näyttää. Tuomaria tämä kovasti nauratti :) Tulos tästäkin huolimatta ERI. Nuortenluokan kaikki kuusi narttua saivat ERIn joten luokkasijoituksista käytiin ihan kilpailu. Luna liikkui ja esiintyi nyt oikein hyvin. Lopulta meidät käteltiin toiseksi ja lisäksi saatiin vielä SA! Piti siis jäädä odottelemaan PN-kehää. Sieltä en uskonut meidän mitään saavan, joten järkytys oli kyllä melkoinen, kun tuomari osoitti meidät neljänneksi. Edellä veteraani, valio ja nuortenluokan voittaja. Serti meni veteraanille ja varaserti nuortenluokan voittajalle. Hyvä niin. Hetken jo luulin miedän saavan viidennen varasertin, mutta ihan hyvä ettei ;) Mutta kyllä oli siis ehkä historian hienoin näyttelypäivä :) Kotona olikin sitten väsynyttä porukkaa ja ilta menikin sohvalla loikoillessa. Kaikki arvostelut on lisätty omalle sivulleen.Eilen sitten suunnattiin Lunan kanssa Järvenpäähän agikisoihin. Ohjelmassa kolme rataa. Kaksi agia ja yksi hyppäri. Tuomarina kaikilla Asko Jokinen. Eka rata oli varsin kivanoloinen. Alun kepeille vientiä kovasti jännitin ja siihenhän se sitten heti kosahti.  Tulos oli lopulta hylly, sillä huonon ohjauksen takia Luna tulee paristakin hypystä ohi. En niitä jäänyt korjailemaan, sillä olin etukäteen päättänyt että jos niin käy, niin en anna koiran huomata mitää vaan edetään eteenpäin. Hyvin tässä onnistuinkin. Plussaa oli myös hyvät kontaktit. Keinu hieman epävarma, mutta jo parempi. Lisäksi olin tosi tyytyväinen siihen ettei Luna nyt sekoittanut puomia keinuun vaan teki ihan järisyttävän hienon ja nopean puomin! Tässä video tuosta radasta:


B-rata oli myöskin kiva. Heti alussa piti koiran irrota hyvin puomin alla olevaan putkeen ettei itselle tullut kiire ohjaamaan seuraavalle. Luna irtosikin kuin unelma ja ehdin hyvin muurille vastaanottamaan, mutta taaskin onnistuin sössimään kepit joille mentiin muurin jälkeen... Niiltä tuli parikin virhettä kun toisellakin yrityksellä Luna jättää ne kesken. Lisäksi tuli vielä kielto yhdeltä esteeltä taas oman huonon ohjauksen takia. Saatiin kuitenkin jostain syystä kepeiltä vain vitonen+ tuo kieltovitonen, joten tulos 10+yliaikaa. Tällä radalla isoin plussa oli Lunan hienot irtoamiset kolmosputkeen ja pussiin, jälleen superhieno puomi ja meidän tasolle upea keinu!


Vika rata oli sitten hyppäri ja profiilin nähtyäni arvelin ettei me siitä hengissä selvitä. Oli nimittäin meille kovin hankala. Sen enempää analysoimatta menoa, tehtiin yliaikanolla. Hävittiin voittajalle nelisen sekuntia ja videolta näkee kyllä mihin tuo aika kuluu.. Treeniä siis vaan lisää.


Kaikkiaan jäi kyllä ehkä paras fiilis ikinä. Ja ihan vaan sen takia, että nyt sain oman asenteen sellaiseksi kuin sen tulee jatkossakin olla. Koira ei saisi koskaan huomata että tehtiin jotain väärin. Sehän ei tiedä tehneensä väärin, eikä se oikeasti edes tee väärin, vaan juuri niinkuin itse ohjaan. Meillä oli hauskaa ja Lunan vauhti kasvoi joka radalla. Tästä onkin hyvä jäädä kuukauden mittaiselle kisatauolle, jonka aikana treenataan ja palataan kisaradoille sitten toivottavasti taas astetta varmempina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti